Вечір із вином: напівсолодке біле ігристе SHABO Classic та запечена індичка
Приготування індички в духовці – маленький кулінарний подвиг, який точно знайомий нам з американських фільмів: ну хто з нас не чув про індичку до Дня подяки? Хочете потішити себе та своїх близьких, повторивши його? Це не так складно, як може здаватися! Наші поради допоможуть вам приготувати вечерю в стилі Thanksgiving, звичайно ж, у супроводі чудового вина.
–
Отже, пропонуємо вам продегустувати ідеальну пару: смачну, соковиту індичку із золотистою скоринкою, і до неї – напівсолодке біле ігристе SHABO Classic. Так-так, ви не помилилися – саме напівсолодке! Це витримане натуральне ігристе вино, створене за класичною технологією (вторинне бродіння, або шампанізація, у пляшці) – надзвичайно гастрономічне. Напівсолодкі вина, зокрема ігристі, чудово поєднуються не тільки з десертами, фруктами або сирами, але і з білим м’ясом птиці, особливо індички.
–
Напівсолодке біле ігристе SHABO Classic створене з класичних європейських сортів винограду – Піно Блан, Шардоне та Рислінг. Лози цих сортів були завезені з європейських розсадників та вирощені на найкращих ділянках теруару Шабо. Познайомимося з органолептикою цього вина.
–
В ароматі напівсолодкого білого ігристого SHABO Classic – тонкі, вишукані та свіжі ноти стиглих фруктів: айви, жовтих яблук, а також квіткові тони, легкі ноти здоби. Смак цього ігристого відрізняє чудовий баланс солодкості та освіжаючої кислотності. Післясмак тривалий і приємний.
Напівсолодке біле ігристе SHABO Classic, фото: SHABO
–
Подають ігристе, як правило, у високому келиху flute. Така форма келиха дозволяє вам насолодитися тривалим перляжем (грою бульбашок у келиху). Однак радимо для порівняння продегустувати це ігристе в класичному келиху для білого вина – бульбашок ви побачите менше, але аромат розкриється повніше та об’ємніше. Не забуваємо, що ігристі вина прийнято дуже добре охолоджувати: оптимальна температура подачі напівсолодкого білого ігристого SHABO Classic : +9/+10°С.
–
Келихи Vinum Champagne Flute Riedel / фото: Riedel
–
Ставимо ігристе в холодильник і починаємо готувати індичку!
–
Пропонуємо вам рецепт смачної, соковитої та пряної індички. Чудовий аромат їй нададуть трави – чебрець, петрушка, розмарин, шавлія, лавровий лист, а також цибуля та часник. У процесі запікання індичку слід поливати розтопленим вершковим маслом, завдяки якому вона отримає насичений смак, соковитість і чудову хрумку скоринку. Ніжки птиці не пов’язуйте – потрібно, щоб жар вільно циркулював, і ваша індичка рівномірно підрум’янилася з усіх боків.
–
Інгредієнти:
- 1 індичка середнього розміру (вага 3,5 – 4,5 кг);
- 1 цибулина середнього розміру (розріжте на 4 частини);
- 1 головка часнику (розріжте навпіл);
- пучок свіжих трав – чебрецю, петрушка, розмарин і шавлія (1 – 2 гілочки кожної);
- 2 – 3 лаврових листи;
- 100 грамів несолоного вершкового масла (попередньо розтопіть);
- сіль та мелений чорний перець – за смаком.
–
Як готуємо:
Встановіть решітку на нижньому рівні духовки, попередньо розмістивши під нею піддон, укритий фольгою, і розігрійте духовку до 160°С. Ретельно випатрайте індичку, потім висушіть її паперовими рушниками всередині та зовні.
–
Посоліть і поперчіть птицю зсередини, потім помістіть всередину тушки цибулю, часник, зелень та лавровий лист. Щедро змастіть тушку розтопленим вершковим маслом (частину олії залиште на потім), посипте сіллю та чорним перцем.
–
Духовка розігрілася? Час запікати. Покладіть тушку на решітку, встановлену в жаровню, грудкою вгору, і накрийте її фольгою (фольга допомагає зберегти соковитість).
–
Запікайте індичку 2 години. Зніміть фольгу і полийте вершковим маслом, що залишилося. Збільште температуру духовки до 220°С і залиште індичку там ще на 40 – 45 хвилин. Дістаньте індичку з духовки та дайте їй “відпочити”. Через 15 – 20 хвилин ваша чудо-птиця готова до подачі, можна нарізати й відкорковувати ігристе!
Придбати напівсолодке біле ігристе SHABO Classic ви можете дуже просто – в один клік в інтернет-магазині shaboshop . Смачного!