Один великий прихильник шампанських вин, а за сумісництвом ще й інженер, підрахував, що в одній пляшці якісного ігристого вина міститься 49 млн бульбашок. Звичайно ж, перераховувати їх не потрібно, є інший – візуальний – спосіб оцінки ігристих вин. Існує таке поняття, як «перляж». Цим словом виробники визначають характер та інтенсивність утворення бульбашок вуглекислого газу в ігристих винах. У «правильному» вині ви побачите цівки «тонких ниток перлів», що піднімаються з дна келиха і не поспішають зупинятися. Якщо ж ігристе вино, тільки-но налите в келих, «вибухає» хаосом великих бульбашок, що безладно «злітають» на поверхню і вмить зникають, а вино на ваших очах з тільки що граючого перетворюється на тихе і спокійне – це був не найкращий ваш вибір ігристого вина.